Депутатката от БСП Елена Йончева изпълни заканата си от преди

...
 Депутатката от БСП Елена Йончева изпълни заканата си от преди
Коментари Харесай

Йончева обяви афера Ало, Банов съм

 Депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева извърши заканата си от преди няколко дни и разкрива корупция в държавното управление, само че не по тамошната телевизия, както в началото бе оповестено, а в централата на Българска социалистическа партия.
Става въпрос за корупция в строителството. Сегашният министър Боил Банов, когато през 2016 година е зам.-министър, опрощава сумата от 700 000 евро на компания строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има забавяне и дължи най-малко 700 000 евро наказателна клауза ", разяснява Елена Йончева.

Депутатката пусна и записи на Боил Банов от негови диалози с разнообразни лица, в които той пред схемата, по която голямата наказателна клауза да бъде опростена. Социалистката даде обещание да даде на публицистите цялостния запис, късия запис, както и цялостни надписи от записите на Боил Банов. " Има чиновник от министерството, който е бил на тези диалози, само че пожела да остане неизвестен. е подготвен да свидетелства ", разкри още Йончева. " Тази спекулация " Ало, Банов съм ", не е скица на господин Банов, а скица на държавното управление на Борисов. Какъв е ползата на тогавашния зам.-министър да опрости тези 700 000 евро и за какво пази интерес на частна компания, а не на страната ", попита депутатката.

Представителите на Българска социалистическа партия са безапелационни, че въпросния запис се удостоверява и от документи, с които те разполагат. Социалистите обявиха, че ще упорстват за оставката на Боил Банов. " Записът е изработен през март 2016 година в кабинета на тогавашния заместник-министър Боил Банов ", разкри Йочнева. Тя добави, че този сигнал ще бъде импортиран в ОЛАФ и в прокуратурата.

В Народното събрание към този момент няма мнения по тематиката. Такъв отхвърли и някогашният министър на културата Вежди Рашидов. Самият Банов неотдавна е станал член на ГЕРБ. В момента има съвещание на Министерския съвет. Не е ясно, дали Банов ще разяснява тематиката. 

Срещу Йончева пък се води следствие за пране на пари. Самата тя разгласи, че това се прави, с цел да бъдат спряни нейните следствия против кабинета. 
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР